Dagens bild

Dagens bild blir en rakt igenom photoshopad bild. Jag har inte hunnit ut med kameran nåt idag. Det hade blivit mörkt innan jag var klar med dagens bestyr och jag var inte sugen på nån nattbild idag. Den här bilden talar väl för sig själv. Orden är slupvis utvalda från min blogg.


Dagens bild

Eftersom jag även är fotointreserad, eller snarare, jag vill lära mig fota bättre, så tänkte jag försöka ta minst en bild per dag och lägga upp på bloggen. För att bli bättre måste man fota och jag har vart lite dålig på det men nu ska det bli ändring på det. Egentligen tycker jag nog att det roligaste är att bildbehandla i photoshop, så bilderna kommer med säkerhet att vara manipulerade i photoshop. Det vore även trevligt att höra vad ni tycker om bilderna, så tveka inte att lämna kommentarer.

Dagens bild: Brännvidd: 200  Bländare 5,6  Exponeringstid 1/13


Bra svenskt filmår


För mig som älskar svenska kriminalfilmer kommer det bli ett riktigt bra år. Det började nu i januari med den första av åtta nya Wallanderfilmer. Den har jag visserligen inte sett än. Hade tänkt att göra det, men av nån konstig anledning visas den inte på bion i Falun. I februari kommer Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" Jag har läst böckerna mer än en gång och är i särklass de bästa deckare jag läst nån gång.

När jag kollade runt lite på sf.se visade sig att även trilogin med Johan Falk ska expanderas till sex nya filmer. Noll tolerans, Livvakterna och Tredje vågen var riktigt bra filmer så jag hyser gott hopp om de kommande sex. Så dagar som inte kommer ägnas till fiske finns det möjligthet till god underhållning.

Tre månader kvar...

Ja nu är det snart bara tre månader kvar till flugfiskesäsongen drar igång på allvar. Första maj är för mig i alla fall den riktiga premiären. Förhoppnings kommer jag få fina fiskedagar redan innan detta datum. Planen är att komma igång med strömvattenfisket betydligt tidigare. Det får bli i Säs och Dalälven men det kommer nog bli ganska sparsamt med besöken dit upp. Det är lite för långt och fisket alldeles för osäkert för att åka regelbundet. Det vore väldigt trevligt med en tidig islossning på tjärnarna i trakten. Men i skrivande stund tror jag inte att jag ska hoppas alltför mycket. Förra vintern var inte direkt den kallaste i mannaminne, men trots detta låg isarna kvar länge. Nu har det varit riktigt kallt bitvis och isarna blir bara tjockare och tjockare.

Idag har jag sovit alldeles för länge och är därmed alldeles för pigg för att gå och lägga mig. Tänkte besöka YouTube och se om det finns några nya och roliga fiskefilmer.

När grabbarna äter kebab, äter jag keso

På jobbet har det blivit lite av en tradition att lusa ner varandras kaffemuggar med tidningscitat. Eftersom jag har börjat träna igen måste jag äta stup i kvarten. I och med detta har jag ätit en hel del Keso på jobbet. Detta skulle naturligtvis inte passera helt obemärkt hos mina kära arbetskamrater. Igår när jag tog min mugg hade det dykt upp nåt nytt.


Så var det dags igen

Nu har det än en gång hänt att en snurrig sörlänning med GPS förirrat sig på skoterlederna i norra Dalarna. Jag kan inte riktigt förstå hur man styr ut på en skoterled utan att tänka att det här kanske inte stämmer helt och hållet. Nu vet ju i och för sig inte jag vad människan i fråga tänkte, men faktum kvarstår, att den samme i alla fall fortsatte ut i skogen.

Hittade den här bilden på DT.se Jag gillar den smått sarkastiska bildtexten. Skoterledsmärkena borde kanske tillföras en kompletterande varingstext eller vad tror ni? Fast det kan ju  samtidigt bli förvirrande när det står att man inte ska avvika från leden.
Rea

Jag är bra sugen på att köpa en till Loop Evotechrulle. Skulle sitta fint att lägga Opticreeklinan på den och använda till klass 3-spöt. Nu har jag en Guideline Igma som visserligen är helt ok, men den är för stor. Jag vill ha en 3-5:a istället för en 4-6:a. Men det känns lite omotiverat just nu när jag inte vet hur det ser ut med jobb framöver. Även om den är kraftigt nedsatt så får jag nog vänta. Som det ser ut nu har jag jobb februari ut, sen får man se hur det blir.


Hur svårt ska det vara?

Hur svårt ska det vara att få ut blogginläggen? Det här händer lite för ofta tycker jag. Det kan ju för fan ta flera timmar innan inläggen visas.

Seninarium om fiskevård i Dalarna

På söndag anordnar Sportfiskarna ett mindre seminarium i Leksand. Tyvärr jobbar jag vid detta tillfälle, jag hade mycket gärna åkt. Med lite tur kanske jag kan smita från jobbet lite tidigare, det vore helt klart intressant att lyssna till föredragen. Jag skulle ha fått upp den här infon lite tidigare men det har helt enkelt glömts av, Jag hoppas i alla fall att jag har tipsat nån intresserad.

På programmet:

"Restaureringsarbeten i fysiskt skadade vattendrag" Anders Bruks, Fiskebiolog Älvdalen
”Vatten- och fiskevård i teori och praktik” Kjell Leander, Leksand gymnasium
”Siljan och regnbågarna” Ulf Pierrou, Länsstyrelsen

Tid och plats
25 januari kl 13.00 – 15.30, Leksands Gymnasium (Står inte mer exakt än så, men jag antar att det är skyltat på något sätt)

Laktider

Det börjar dra ihop sig mot klubbens årliga lakpimpling. Det brukar vara en ganska mysig tillställning med brinnande marshaller i skogen och på isen. I en av klubbens tjärnar finns det rätt så fina lakar. Ja så fin en lake nu kan bli. Det är sannerligen inte någon vacker fisk i mitt tycke. Läste ett tips vad det gäller bete, källlan hävdar bestämt att sill ska vara bra på laken, huruvida den ska vara inlagd eller inte framgick inte. Men jag kanske ska låta bli senapssillen i vilket fall... eller vem vet, det kanske fungerar. Detta ska i alla fall provas tillsammans med ett färgglatt jigghuvud. Jag hoppas på lite väderomslag och mera snö innan det är dags. Det skulle vara lite trevligare än att halka runt på en vattenfylld is.

Kortfakta om laken. (Lota Lota)
  Laken kommerr i ordningen torskfiskar och tillhör familjen lakfiskar. Den är unik eftersom den är den enda sötvattenlevande torskfisken. Längden ligger vanligtvis mellan 35-70 cm och snittvikten runt 1-3kg. Den kan dock bli ordentligt stor, vikter på över 20 kg har rapporterats, dock intei Sverige. I likhet med andra torskfiskar har laken en skäggtöm under underkäken och två skäggtömmar vid vardera näsöppning. Laken trivs bäst i djupa, kalla och syrerika vattendrag. När den första isläggningen sker under hösten, stiger laken ofta upp till de grunda strandvattnen. Laken är nattaktiv och jagar sina byten på botten. Födan består av abborre, mört, gärs, nors och även kräftor.


Datakrångel + nikotinbegär = enorm frustration

Prova aldrig att göra layot på en artikel i In Design samtidigt som du försöker bli kvitt ett nikotinbehov. Det är definitivt inte en bra idé. Nu har jag suttit i flera timmar med ett skitirriterande problem. Jag kan lova att det har varit nära flera gånger att jag fått psykbryt och slängt ut datorn från balkongen. Nog för att Adobe göra riktigt bra program, men vissa saker är enormt långsökta och idiotiska.

Nej nu är det dags att stänga av datorn och försöka sova. Imorgon är det jobb som gäller igen. Och det vore så jäkla skönt att få sova så man slipper va nikotintorsk hela tiden. 

Inget snus

Nu har jag inte snusat sedan i lördags. Egentligen vet jag inte varför. Det var inte så att jag hade bestämt mig för att sluta. Det bara blev så av någon anledning. Jag insåg nån gång under söndagen att jag inte hade tagit nån snus och att jag egentligen inte var sugen. Senare på kvällen var jag visserligen jäkligt snussugen men eftersom jag då inte hade tagit nån på hela dagen så kunde jag lika gärna låta bli. Nu har det gått ca 58 timmar utan snus. Helt ärligt är jag galet sugen nu, men på nåt konstigt vis känns det ändå bra. Jag hoppas att jag den här gången kan sluta på rikitgt, dels för att spara en hel del pengar, men förhoppningsvis kommer jag må bättre. Inte för att jag mår dåligt nu men man kanske kan må bättre det man tror är bra.Är bilen på verkstad får man ta gräsklipparen

Även om bilen befinner sig på verkstad kan fiskesuget smyga sig på. Jag hittade den här bilden på DT.se En fiskebroder packade trädgårdstraktorn och begav sig till Siljan för att fiska.


Mycket att göra

Jag har under den senaste tiden haft en hel del att göra. Dels har det dykt upp lite arbete igen. Det är ett inhopp på min gamla arbetsplats. Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer vara kvar den här gången. Dessutom har det dykt en mycket intressant möjlighet på jobbfronten, men det kommer jag hålla för mig själv ett tag tills jag vet mer. Med hårt arbete och en stor portion tur kan en dröm bli verklighet.

Jag ska försöka uppdatera bloggen lite oftare, men med flugfiske som huvudinnehåll är det lite av nyhetstorka så här års. Häromdagen vart jag uppringd av en utredare på fiskeriverket som ville ställa lite frågor om fisket i Envikens FVO. Tydligen så planerar man att rensa och bredda en av åarna i området. Detta skulle vara katastrofalt för harr och öringstammarna som finns där. Jag har tänkt att forska vidare i detta och återkomma med en artikel här på bloggen. Det är kul att bloggen läses av personer på fiskeriverket och lika kul att man sedan ber om utlåtanden och information. Då känns det i alla fall som om jag gör lite nytta med att skriva och inte bara tillfredställer mitt ego.

Det tog bara ett år att komma igång igen

Ja det tog mig bara ett år att komma igång med träningen igen. Nu på etfermiddagen skrev jag och Natalie in oss på gymet och gjorde det första träningspasset tillsammans. Trots att jag ligger ljusår från mina tidigare resultat var det ändå riktigt skönt att träna. Jag känner mig riktigt motiverad att köra igen, jag behövde nog det här året på mig att inse det. Jag hade tränat i så många år innan och tillslut orkar man helt enkelt inte gå till gymet fem dagar i veckan. Idag vart det ett halvhårt pass, men jag vet att träningsvärken kommer vara bortom allt. Faktum är att jag redan nu känner den komma krypandes. Så resten av den här veckan kommer jag röra sig som en nittioåring. Men det är alltid värst i början innan man hunnit köra igenom hela kroppen.GPS

I julklapp fick en mycket användbar sak, nämligen en GPS. Jag har länge gått och funderat på om jag inte skulle ha köpt en. Nu behöver jag som sagt inte fundera mer. Även om man inte alltid behöver navigera för att hitta någonstans har man ändå nytta av den. Man får en bra överblick av det område man befinner sig i och kan lätt ta alternativa vägar om det skulle behövas. Den största nyttan för mig kommer givietvis vara under alla fisketurer som görs, när jag vill hitta nya spännande fiskevatten kommer GPS:en vara till mycket hjälp.

Men häromdagen fick några skåningar erfara att man kanske inte ska lita till 100 procent på vad GPS säger till en att åka. Två familjer som var på till Idre för att åka skidor får instruktionen att svänga. När det möts av en snövall och skoterspår väljer de trots detta att fortsätta. Vägen, eller ja, det är en mindre väg sommartid i alla fall fungerar på vintern som skoterled. På skoterleden lyckas de två bilarna köra 5 kilometer innan det är tvärstopp. Det slutar med bärgare och räddningstjäntens bandvagnar för att få ut skåningarna ur skogen. Källa: DT.se

Det lilla jag har hunnit prova min GPS så har jag märkt, att ibland stämmer det inte fullt ut. Men man får ju ha lite innanför pannbenet också, att köra rätt ut skogen på en skoterled borde nästan vem som helst fatta att det inte är någon bra idé. 

RSS 2.0