Inget fiske, bara träning

Nu har det varit extremt lugnt på fiskefronten. Det känns som om jag har avslutat min säsong och istället fokuserar på träningen. Dessutom väntar jag på älgjakten som närmar sig med stormsteg. Det har varit några riktigt fina dagar nu och jag måste väl erkänna att jag varit ganska sugen på att sticka iväg och fiska. Tyvärr har det varit en massa annat som ska hinnas med också.
Hoppas i alla fall att jag kommer hinna med en tur till innan isen lägger sig. Det kommer nog då fort skulle jag tro, jag har redan fått skrapa rutorna på bilen ett par gånger redan. Dagens bild kommer från att jag att ville ha en ny profilbild på facebook plus att jag ville testa lite olika grejer med kameran.

Nytt kikarsikte

Jag kom över ett begagnat kikarsikte till ett bra pris. Jag behövde verkligen ett nytt kan jag säga. Det vart ett Sightron 2,5 - 10 x 32. Hade kanske varit trevligt med en glugg på 40 för lite mer ljusinsläpp, men då hade jag fått problem att montera det med de fästen jag har nu. Som det är nu har jag inte många tiondelar tillgodo innan tuben tar i pipan.

Jag har bara hunnit skjuta in grovt. Ammunitionen tog slut och jag har fortfarande lite finlir att fixa. Sen känns det som om jag behöver skjuta ett antar skott så jag verkligen vet att den inte sprider. Hoppas jag hinner med det den här veckan. Det är inte många veckor kvar nu till älgjakten, och då vill man verkligen ha ordning på grejerna.


Harrfiske

Nu har det där underbara höstvädret kommit. Det är lite kyla i luften, solen skiner och harren är på hugget. Av olika anledningar har jag inte fiskat någon harr alls i vår klubbström den här säsongen. Det har under en lång period varit väldigt mycket vatten och därmed mycket svårfiskat. Det var samma sak året innan, då fiskades inte strömmen just något alls av någon. Tillsammans med nya regler om catch and release i strömmen tror jag att det har gynnat beståndet. Normalt sett brukar man få ganska mycket harr när man fiskar. Men de flesta fiskarna har haft en storlek mellan 10 - 20 cm.

När jag och Daniel fiskade oss igenom strömmen härom dagen fick vi flera harrar över 35 cm. Det är fortfarande ett alldeles för litet underlag för att se om trenden är fisk i ökande storlek. Men det är positivt att se att det finns lite större fisk i strömmen. Fisket var underhållande med harr som både tog torrt och nymfer. Små nattsländor, superpuppor och kläckare var flugor som fungerade bra under dagen.
RSS 2.0