Telefonförsäljare

Snart kan det vara slut på alla irriterande telefonsamtal från mer eller mindre seriösa företag som vill sälja en massa skit. (eller?) Med ett nytt lagförslag föreslås det att abonenten först ska godkänna samtalet innan det kopplas fram. Men hur smart är detta egentligen, på det här sättet blir man ju lika fullt uppringd men istället för en tjatig telefonist får man lyssna till en telefonsvarare. Idag kan man anmäla sig till NIX register för att slippa telefonföretagens tjat, men helt uppenbart så skiter företagen i det.

Nu menar man från företagarnas sida att någon ny lag behövs inte... No shit... klart att dom inte vill ha det. "100.000 ungdomar kommer att bli arbetslösa" hävdar man från branchen, siffran är nog lite väl överdriven. Men hur kul kan det vara att dagligen försöka pracka på folk en massa skit som ändå igen vill ha. Om jag vill 50 kg tvättmedel så hör jag mig. Det spelar nog ingen roll vilken lag man instiftar i det här fallet, själv tror jag den skulle bli lika verkningslös som lagen om fildelning.

Solen skiner

Idag skiner solen in genom fönstret, ute är det plusgrader och känslan av att våren snart är här gör allt mycket lättare. Jag blir så här års alltid lika förvånad om att vi faktist har sommar även i Sverige. Efter en lång och kall vinter är det lätt att man glömmer det. Sitter på jobbet och drömmer mig bort till alla uteserveringar som snart kommer öppnas. Fredagens after work i solen på en uteservering, kan det bli mycket bättre än så? Nu gäller det bara att hålla ut ett tag till.

När vet man vad man vill göra egentligen?

Nu har jag haft ett antal jobb som jag trivts med mer eller mindre. Men efter varje nytt jobb tänker jag - är det verkligen det här jag vill göra. Har satsat en hel del pengar på utbildning men vad hjälper det när man ändå inte vet vad man vill göra. För tillfället har jag et t bra jobb som jag tror många skulle vilja ha - bra betalt, fri arbetstid o.s.v. men ändå känns det som man är i nån jävla återvändsgränd. Det kanske bara är att förlika sig med tanken att jag sldrig kommer bli nöjd med vad jag gör.

Nähe man kanske skulle jobba lite igen...


RSS 2.0