Summan av alla laster...

Det sägs att summan av alla laster är konstant, frågan är då vilka laster jag ska lägga mig till med? Det är alltså så här; jag håller på att sluta snusa. Hittils har det gått ganska bra ändå får jag väl säga, nåja jag har väl fuskat lite, en och annan ciggarett har det blivit, men jag tror att ändå att det är bättre just nu än att fuska med en snus. Hur som helst, för att detta ska kunna gå vägen tror jag på nikotintuggummi som ett komplement till snuset, det är ju både bättre en cigg och snus. Det roliga är dock att jag läste Magnus Ugglas blogg av en händelse. Han hade publicerat ett inlägg just under samma rubrik som jag gör nu. Jag hoppas bara inte att det är det hör jag har att vänta mig. 

[ur Magnus Ugglas blogg]

Jag har en kompis som gör en stor affär av att han lyckats sluta snusa.

Njae, han röker inte heller säger han. Bara någon enstaka gång, ibland.
Bra kan man kanske tycka. Icke! Han tuggar nämligen nikotintuggummi

istället. Och som han gör det. Sen han slutade snusa tror jag inte att

jag sett honom en enda gång utan malande käft. Dessutom låter det.

Extra mycket i telefon:

 

Jag: Tja det är jag

Han: Hej! (smask, klaffs, gurp)

Jag: Du har inte funderat på börja snusa igen?

Han: Nej (smask), det här känns mycket bättre (klaffs, grupp, chucka, chucka)

Jag: Är du uppe på 4-milligrammarna nu?

Han: Nej (smask, chucka, chucka)... förlåt jo jag ljög. Men de andra tuggen känns som lights

Jag: Hur många om dan?

Han: (Klaffs, klaffs) En karta ungefär

Jag: Vad föredrar du; mint, lakrits eller frukt?
Han: Vad helst jag kommer över (smask, smask, klaffs)

Jag: Du har inte börjat fundera på att börja snusa igen istället?

Han: (Chucka, chucka, chucka, chucka, chucka) Hela tiden

Jag: Så, vad väntar du på?

Han: Att dom ska lansera 8-milligrammare (smask, smask, smask, smask)


Det är bara att hoppas att summan av alla laster inte är konstant, då kan jag ju lika gärna snusa. Idag är det i alla fall en vecka sen jag snusade sist, hoppas att det håller i sig.

Återhämtning

[Haninge Tisdag 13/11]

Då var man tillbaka i Haninge igen då... det vart bara att komma hem och vända igen. Helgen har tillbringats nere på Livgardets övningsfält i Kungsängen. Det vart en kall och blöt helg med lite sömn osv. Tanken var att vi skulle vara tillbaka i Falun vid 21:00 men det blev lite senare än så. Klockan 01:30 landade jag hemma igen. Då var det bara att sova ett par timmar för dagen efter skulle jag till Haninge och Natalie. Nu har jag äntligen kommit ikapp med sömnen igen, det vart inte så mycket av det i helgen som sagt. Här snöar det som satan, den här snön borde komma hemma i Dalarna istället, här nere får dom ju bara panik när det kommer lite snö.

Det är riktigt skönt att vara tillbaka i det civila livet igen men här kommer en bild från lite närkontakt med lede fi från i helgen.

image76

Jag vann!

För ett tag sedan skickade jag in en artikel till en tävling på ett flugfiskeforum. Idag fick jag veta att jag vann tävlingen och med det ett års prenumeration på; Allt om flugfiske. Riktigt kul tycker jag, jag gillar ju att skriva men jag har lite svårt att skriva bara för skrivandets skull, så denna tävling var perfekt för mig.

Länk till artikeln: Bazzflyfishing

Snön kom

[Falun 2007-11-07]

Ja det var nog tur att jag satte på vinterdäcken igår i alla fall. Idag ser det ut så här utanför fönstret !

Lite smått deprimerande måste jag säga, det snöar fortfarande så det är bara att hoppas att det kommer tillräckligt mycket så det blir vitt ute. Det skulle ju inte skada, det skulle bli betydligt ljusare i så fall. Nu gör det inte så mycket att man ska åka till jobbet, i det här vädret finns det ändå inte så mycket att göra. Hoppas inte att det blir samma väder till helgen när det är övning... men men det återstår att se.

Vinterdäck och leoparder

Det verkar visst som om det ska bli snö igen så jag fick lov att rota fram vinterdäcken lite tidigare än jag hade tänkt. Det brukar ju alltid va så att man åker och sliter ner dubben i onödan. Hur som helst är det ganska skönt att ha det gjort. Det går ju ganska enkelt när man har tillgång till en bilverkstad att göra det i. Kan ju i och för sig vara rätt bra eftersom jag ska åka till Stockholm igen på måndag.

Idag fick jag Leopard installerat på datorn också. Det var inte så stor skillnad mot Tiger men det har kommit en del nya och smarta funktioner. Jag måste säga att Apple tänker i alla fall till innan dom släpper nåt, tillskillnad från Microsoft. Nya finder måste jag säga var helt klockrent med dess förhandsgranskningssystem av filer. Ta en titt på detta alla Windowsanvändare.

image73

image74

Man får direkt en bra överblick över sina filer och genom att trycka mellanslag får man upp filen i ett förstorat läge. Ja det var en del av det nya i Leoprad, har inte hunnit utforska så jättemycket än. Nu är det nog dags att sova en stund om man ska orka jobba imorrn.Sista fisketuren

[Falun 3/11]

Igår var det nog det nog sista gången jag flugfiskade för sässongen. Det blev en tur till en av tjärnarna men det var mest kallt och ruggigt nu. För det mesta är det ju roligt att fiska men igår var det bara kallt och otrevligt. Efter bara ett par minuters fiskande var fingrarna stelfrusna. Dessutom är det svårt att veta vad man ska fiska på så här års. Det blev ingen fisk idag men det kändes lite som om det kvittade om jag ska vara ärlig. Inatt har det snöat ordentligt för förta gången i år så det är väl också ett tecken på att sässongen är slut. Nu är det bara att vänta till nästa sässong, det kommer att bli en lång väntan till 1:a Maj när det blir tillåtet att fiska i strömmande vatten igen. Man får väl sitta hemma och titta på fiskefilmer under kalla vinterdagar och när abstinensen blir alltför stor kan man ju alltid åka och pimpla eller angla lite.

Jaha nu när fisket är över måste jag ha nåt annat att blogga om här. Skulle väl tro att det kan bli några rader skrivna om mitt andra stora intresse, alltså försvaret. Ikväll t.ex. ska jag och Natalie på en officersbal. Det ska bli riktigt trevligt, det var längesen jag var med på en sådan tillställning. Vi får se om det blir lite bilder tagna under kvällen. Nu när fiskesässongen är slut har man ju tid att engagera sig lite mer i det igen. Vecka 45 kommer årets KFÖ genomföras i Stockholm, jag ser fram mot den faktist, det kommer bli en bra övning skulle jag tro. Mitt kompani ska genomföra fördröjningsstrid mot mekaniserade förband vilket är en helt ny uppgift för oss. Mer om detta kommer när det genomfört.

RSS 2.0