Snart kommer snön

31868-1

Snart kommer snön att börja falla i vårt avlånga land... eller ja det har väl redan kommit en del på sina ställen så jag syftar främst på den södra delen av landet. Varje år verkar det komma som en chock när det där vita börjar ramla ner. Folk kommer på att de behöver vinterdäck - deet råder snökaos i södra Sverige... det har kommit en decimeter. Samhället slutar fungera för man har inga plogbilar för dom har man sålt till bättre behövande, det kommer ju ändå ingen snö. Jag förstår inte att detta återkommer varje år.


Tur att man inte bor i Stockholm

Sitter just nu och ser på Insider på TV3 vilket handlar om biltullarna i Stockhom. Det verkar som våra folkvalda krångat till det ordentligt för stockholmarna. Om dessutom kommer från en annan ort i landet måste man ha koll på var dessa tullar ligger. Kör man förbi en vägtull skall man betala en summa, men detta kan inte göras förrän tidigast nästa dag och senast fem dagar efter. Om man nu bara är på genomresa blir detta ett problem eftersom man måste ta sig till en pressbyrå eller sevenelven för att betala. Just nu ligger notan för detta spektakel på 3,8 miljarder och detta kan jämföras budgeten på det totala miljöarbet båda i Sverige och internationellt som ligger på ca: 4 miljarder.

Jag blir så trött på dessa miljökommunister....

Feministiskt självförsvar

Läste för ett tag sen att man ville införa feministiskt självförsvar på schemat i skolan. Bakgrunden till att detta tagit sådan fart igen är den våg av våldtäkter som drabbat många orter i Sverige. Feminstena vill nu lära tjejer att slåss i skolan. Ställer mig mycket frågande till om detta är rätt väg att gå. I dagens DN debatt kan man läsa att varannan 18 årig kille någon gång utsatts för våld. Ska vi även lära pokjar att slåss i skolan?

Debatten har fått ett för stort fokus på våld mot tjejer anser jag. Det är inte så att jag på något sätt vill förringa att tjejer utsätts för våld eller våldtäkter. Jag menar  istället att debatten bör föras kring männikskors våld mot andra människor. Vad skolan bör införa på schemat är en diskussion kring den värdegrund som skolan och samhället vilar på. Skolan kan och ska förmedla de normer och värderingar vi vill ha i samhället. Att lära elever slåss oavsett det gäller tjejer eller killar visar bara att vi kapitulerat för våldet. Skolan och samhället måste visa att den/det inte accepterar våld. Hämdlystna och revanschsugna feminister ta och tänk om!!!

Fortsättning på jobbjakten

Fick svar från en arbetsgivare idag... de kunde meddela att jag var en av över 2700 sökanden till 2 platser.
Vidare skall man göra en grovgallring sen får man se...

Haha det är ju så gott som klart...

Att det ska vara så svårt att hitta ett jobb

För ca fem års sedan hoppade jag på en utbildning som lovade goda chanser till jobb. Eller vi ska snarare säga lovade. Enligt arbetsmarknaden skulle jag efter utbildningen kunna välja och vraka mellan jobben... men på vägen hände det något. Jag talar om läraryrket. 2001 påstod man att sveriges skolor saknade tusentals lärare - 2001 uppskattade man att det skulle saknas ca: 25.000 lärare. Med enkel matematik kan vem som helst förstå att man inte skakar fram 25.000 lärare på fyra år. Alltså måste någon annan åtgärd vitagits. De ekonomiska anslagen till skolan minskas ytterligare samtidigt som man säger upp lärare på så gott alla orter i Sverige. Pensionsåldern höjs för att slippa nyrekrytera. Det är tröttsamt och bittert när man inser att jag lagt ner närmare fem år av mitt liv samt en kvarts miljon på något som bara visade sig vara en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Men när det går åt skogen kommer man höra på nyheterna att skolan måste ta sitt ansvar....

Snart står Sverige försvarslöst

Snart kan Sverige stå utan ett militärt förvar. I alla fall om om vänstern och miljöpartiet får som dom vill. I ett budgetförslag vill man halvera den organisation som redan är hårt åderlåten. Genomför man detta kommer Sverige stå utan ett militärt försvar, det enda som kommer att återstå är ett paradförband som endast kommer att kunna ha ett symboliskt värde. För att att ta ett exempel kommer vi ha 1/3 Haubitsbataljon. För att visualisera detta så innebär det 3 st kanoner, detta kan jämföras med våra grannar Finland som har 700.  Att ha 3 kanoner är endast skrattretande, men bakom Göran Perssons ordridåer kan vänstern och miljöpartiet slakta försvaret i fred.
Aldrig tidare har vänstern fått vara med och besluta i nationella säkerhetsfrågor... undra varför?

Att det förnärvarande inte finns några reella militära hot mot Sverige kan nog de flesta hålla med om. Men hur länge kommer det tillståndet att vara? Genom världshistorien har konflikter stora som små blossat upp och utvecklats till krig under en mycket kort tid. "[...]Vi kommer veta långt i förväg[...]" säger man. Naturligtvis kommer vi inte att stå ovetande om oroligheter i ovärlden men det stora frågan är väl om vi hinner öka vår förmåga att möta ett militärt hot eller en omfattande terroraktion. Att öka förmågan innebär att rekrytera och utbilda personal, materiel måste finnas - köpas in eller tillverkas. Med den genomförda bantningen kommer det inte finnas tillräckligt med stamanställd personal och kompetens för att klara detta. Regeringens målsättning är att klara detta på 10 år så det gäller verkligen att få underrättelser i tid.  

Den svenska försvarspolitiken går idag ut på att hävda svenska intressen utomlands, vi ska finnas med trupp på de platser där oroligheterna finns. Att svensk trupp finns utomlads och blandar sig i kommer i förlängningen sätta Sverige på kartan som en motståndare till olika fraktioner som med terror vill hävda sina intressen. Inom en kort framtid vill men använda svensk trupp i fredsframtvingande uppdrag. Det är väl i sak inte fel men kommer en svensk opinion reagera när tjugoåriga killar och tjejer kommer hem i svarta plastsäckar? Har våra folkvalda förstått skillnaden melllan fredsframtvingande och fredsbevarande? 

Hur länge ska vänstern och miljöpartiet med Lars Ohly i speten få hålla på?


Jaha ytterligare en blogg

Ytterligare en blogg ser dagens ljus, kanske en mindre pretentiös blogg... eller vem fan vet. Alla tycks blogga idag alla vill säga nåt, men är det egentligen nån som läser bloggar? Ja det återstår att se...


RSS 2.0