Handlingsförlamning

[Falun söndag 27/1]

Fan vilken röra det är hemma nu. Det är saker överallt och jag känner att jag inte har grepp om situationen just nu. Men det är väl bara att ta sig i kragen och börja packa igen. Det ska bli så satans skönt när det är klart. Det är ju alltid kul med en ny lägenhet men det är fan inte roligt att flytta.

Fiske i Haninge

[Haninge Torsdag 24/1]  

    Idag tog jag en liten promenad, vädret var för en gångs skulle ganska trevligt. Jag visste att det skulle ligga en liten sjö i närheten och den var mitt mål. Eller ja, sjö kanske är lite mycket sagt, den är inte större än en skogstjärn men i alla fall. Jag pratar om nedre Rudan. Jag hittde ett motionsspår eller nåt likande som ledde åt rätt håll. Efter en stund besannades mina misstankar och jag var snart framme vid sjön. Tanken slår mig ju omedelbart när jag ser sjön, finns det fisk i vattnet? Jag fortsätter längs stigen och ser en skylt på ett träd med texten; "Allt fiske förbjudet" Ahh det finns alltså fisk. Lite längre fram hittar jag en informationtavla där jag får reda på att det årligen planteras in ca: 1200 kg ädelfisk. Det märkliga är jag inte känner nåt sug efter fiske överhuvudtaget. Det känns istället helt maplacerat med fiske i den här miljön, det är skräpigt runt omkring mig och i bakgrunden ser jag pendeltågen köra förbi. Nej fiske ska upplevas i naturen och jag kallar inte det här området besparat på betong för natur. Jag är plötsligt ännu mer glad över att jag bor där jag gör. Att ha i alla fall 10 vatten med naturliga bestånd av öring, harr, röding sik m.fl. i närområdet är ju helt fantastiskt. Jag skulle aldrig klara att bo i Stockholm.

Det drar ihop sig

[Haninge Onsdag 23/1]

    Ok nu börjar det dra ihop sig på allvar. Jag ska flytta om en vecka och jag har inte packat en ända pryl än. Men jag har visserligen en plan... yeah right... jag kan ju inbilla mig det i alla fall. Jag kommer att få mycket att göra när jag kommer hem. Jag har i alla fall fixat lite kartonger och på måndag blir ett par vändor till soptippen med en massa skrot som inte kommer att få plats i den nya lägenheten. Efter nästa helg kommer saker å ting äntligen lugna ner sig lite och man kan slappna av lite.

End of an era!

[Haninge tisdag den 22/1]

Efter 8 år i Försvarsmaten och de nationella skyddsstyrkorna har jag nu tagit beslutet att avrusta. Jag känner att jag inte har tid och engagemang som krävs. Det känns samtidigt lite vemodigt att sluta och jag kommer att sakna gemenskapen i plutonen och kompaniet. Men jag har helt enkelt så mycket annat att göra och efter mycklet övervägande fick det bli den här lösningen. Att jobba femskift, och därmed jobba 3 helger av 5 innebär att jag inte alltid vill offra de lediga till kungen.
Jag har nu satt igång med ett projekt som tar en hel del tid i anspråk, jag håller nämligen på att skriva en fiskeguide över dalarna. Jag har väl visserligen ingen deadline men jag vill arbeta på kontinuerligt i alla fall så jag kommer framåt. Jag hoppas att få lite skrivet nu på ledigheten, jag är på besök i sthlm igen och har dagarna lediga när Natalie är i skolan. Det är ju bra att ha nåt att göra och inte bara kolla på tv.
Jag satt igår och funderade på om jag skulle passa på att åka på guidat havsöringsfiske nån gång när jag ändå är här, Men det får nog vänta lite tills det blir lite skönare väder ute. Kanske slutet av mars skulle kunna vara nåt.

Gear up

[Falun den 15:e januari 08]
  
    Det finns bara en sak som är lika bra som själva fisket. Jag pratar naturligtvis om att köpa utrustning. Idag efter jobbet vart det en tur till Capricorn. Jag hade bestämt mig för att köpa nytt spö, rulle och lina. Jag var inte säker på vad ville ha  mer än att jag ville ha grejer från Loop. Mina val på spö stod egentligen mellan Loops Multi serie eller Adventre G3. När det gäller rullen var mitt val egentligen klart, det skulle bli en Loop Multi series. Nu hade emellertid denna rulle inte släppts än utan skulle först komma till Flyfishing Fair 08. Efter en del övervägande bestämde jag mig istället för en Guideline Igma.
    Med denna kombination provkastade jag spöt med en riktigt bra lina. Linan, en Scientific Anglers  SA Mastery SD fungerade klockrent ihop med spöt och jag kastade mycket långt trots att jag inte kastat nåt på länge. Ska bli riktigt kul att lära känna den mer så fort sässongen kommer igång. Det tyvärr lite plågsamt att köpa nya grejer så mitt i vintern när man inte kan ge sig ut och testa med en gång.  Det är bara att ha tålamåd och vänta på att isarna ger med sig.

image90

image91


Ledighet = fiske

Ja då var man lite ledig igen. Den här ledigheten har jag tänkt att försöka fiska en hel del. Dagen har tillbringats på Lilla Logärden och öringfiske. Enligt väderrapporten skulle det vara lite moln och mest sol. Det var dock snarare tvärt om, mycket moln och knappt igen sol. Dessutom började det regna framåt eftermiddagen. Vi  hade laddat upp för ett bra fiske och lite matlagning. Men det vart varken fisk eller mat. Ingen av hade tänkt på att ta med tändstickor för att göra upp eld. Det mest spektakulära den här dagen var på vägen ut då vi möts av att en helikopter spärrar hela vägen. Vi vart lite oroliga att vi skulle behöva ta en omväg på flera mil, men det löste sig med lotsning förbi helikoptern. Hur som helst så blir det nya tag på lördag, då hoppas jag på lite fina mataborrar.

RSS 2.0