Delmål 1 uppnått

När jag körde igång ordentligt med träningen i Januari satte jag upp ett mål. Det var att jag skulle jag klara 100 kg i bänkpress innan påsk. Jag började med träningen den 15:e Januari och nu såhär en vecka innan påsk kan jag sätta en bock i protokollet för det målet.

Jag kände redan på förmiddagen att jag hade bra kraft i kroppen. Jag inledde dagen med att byta bromsar på bilen och direkt efter det bar det iväg till gymet och första setet i bänken. Vi har sedan nån vecka börjat köra ett pyramidprogram som  funkat bra.

12 x 40kg
8 x 60kg
5 x 80kg
2 x 90 kg
1 x 100kg
3 x 90kg

Efter det gjorde jag mitt personbästa i hantelpress. Det vart 3 set med 40 kg hantlarna. Siffrorna slutade med 9*6*5 vilket jag är fruktansvärt nöjd med. Nästa mål blir att klara 115kg innan jag går på semester strax efter midsommar. Jag vet att det kommer vara mycket små ökningar nu efter 100 kg. Men jag tror att det är realistiskt. 


Bakslag

Det var inte särskilt länge man fick njuta av den annalkande våren. Idag kom det flera decimeter snö under dagen. Det var bara att dra ner persiennerna och låtsas som om det inte var på riktigt. Jag var tvungen att gå ut till affären men annars har jag inte gjort många knop under dagen. De senaste dagarna hade planer börjat ta form om ett tidigt aprilfiske på öring. Nu känns den tanken inte lika trolig längre. Men antagligen kommer den här snön försvinna på ett par dagar om det blir lite plusgrader igen.

Captains Of Crush

Sitter här och funderar på om jag ska köpa en Captains of Crush. För er som inte är bekanta med den så är det ett greppträningsverktyg. Jag skulle vilja bättra på mina handleder som i mina ögon är lika kralliga som en tioårings. Nu är frågan vilken styrka jag ska ha. De är numrerade från #1 – #4. Jag kan tillägga att det finns bara fem registerade personer som lyckats klämma ihop nummer 4. Magnus Samuelsson är en av dessa. Det som är bra med Captains of Crush är att man kan sitta hemma i soffan och göra övningen.

Det får nog bli #1, jag tror ärligt talat att den kommer räcka ett bra tag.


Skönt att vara igång igen

Idag vart det första träningspasset efter en sjukvecka. Jag fick till ett ganska bra pass efter ett tag. Det var lite bergodal i bänkpressen. Det tog emot ordentligt redan på 80 kg så jag trodde helt klart att det berodde på att jag varit sjuk. Med detta i bakhuvudet började jag med 32kg hantelpress, trodde det var vad jag skulle orka med  nu. Det gick betydligt bättre än jag väntat mig, jag avslutade sista setet på 40kg, lutande hantelpress.

Nu är veckan igång och jag ser fram mot mycket träning, hoppas bara att jag får vara frisk nu.

Det vart en kort videosnutt med några avslutande pull-ups.


På banan igen

Nu är jag äntligen frisk igen så imorgon blir det träning igen. Ska bli intressant och se hur det går. Antingen går det riktigt bra tack vare vilan eller så blir det tungt utav helvete för att jag varit sjuk.

Trots att det inte vart någon mässa fick vi en riktigt trevlig helg. Jag brukar inte gilla Stockholm, men den här gången visade staden upp sin goda sida. Det var skönt att bara strosa runt och gå i lite affärer.


[Vågade mig till och med ut i förorten]


[Istället för flugfiskemässa fick jag kolla väskor på Åhlens]

Ingen mässa

Mässan vart inställd för min del. Mitt sällskap fick förhinder och kunde inte komma. Jag har ingen större lust att åka dit ensam. Det får bli en dag på stan istället, det är ju inte särskillt ofta jag gör det heller. Får försöka kompensera genom att hitta nån friluftsbutik någonstans.


Uppdrag granskning om det gränslösa fisket

Idag fortsätter uppdrag granskning att granska bl.a svenska fiskare som flyttat sin verksamhet till Afrikas kust. Idag kommer det att handla om all fisk som dras upp för att tillverka omega3-tillskott.

Har du missat första delen finns den att se påFeeling Crabby

Idag har jag varit hemma hela dagen. Jag började att må riktigt risigt i går kväll och jag mådde definitivt inte bättre i morse. Har mest legat i soffan hela dagen och kollat på 2 1/2 men. Helt underbar serie förövrigt. Lite nytta har jag visserligen gjort under dagen. Den lilla energi jag hade räckte till att binda lite flugor. Jag testade att binda lite flugor från gårdagens flugbindning med klubben. En fluga Chris visade ska bli kul att prova på regnbågarna till våren. Han kallar den "Anorexia" på grund av att det egentligen inte är mer än en krok. Den går extremt snabbt att binda. Jag band den på en torrflugekrok strl 12. Börja med bindtråd på två tredjedelar av krokskaftet. Bind in ett flouroserande tinsel. Dubba kroppen mycket sparsamt. Linda tinslet några varv och fäst in framför krokögat. Klart! Energin räckte inte till att rigga stativ och ta bilder. Det får bli en annan gång. Flugan fiskas under hela säsongen och bäst när fisken rör sig ett par decimeter under ytan.


Mayfly Madness

Solen skiner, snön smälter och det droppar från taken. Våren har smygstartat och idag när jag stod lutad mot väggen utanför jobbet värmde solen och det var svårt att motivera sig att gå in igen efter lunchen.

Det vart ingen mässa för mig i helgen för mig, men det gör inte så mycket. Åker ju ändå till Älvsjö den här vecken. I helgen premiärvisades Mayfly Madness. Jag passade på att titta på några trailers på youtube. Det här är definitivt en film jag kommer köpa.

Om du inte redan har ett stort begär efter vakande öringar och kläckande dagsländor kommer du definitivt få det efter att ha sett dessa filmer.


Planen sprack

Tanken var att det skulle bli kycklingfilér i ugnen med ris, grönsaker och örtrsås. Så vart det inte! Jag är fortfarande helt utslagen efter träningen så det fick bli pizza istället. Det innebär också att jag får äta en tråkig färdigrätt till lunch på jobbet imorgon. Det är väl fan att man ska vara så lat!Det vart även en film från dagens träning. Alltid roar det väl någon...Våtflugor

Imorgon är det dags för flugbindning med klubben igen. Den här gången är det våtflugor som ska bindas. Jag kommer nog bara att observera och snacka skit den här gången. Det kommer nog bli lite att tajt att hinna med träningen efter jobbet, men det får väl bli ett kortare pass.

Et kort pass vart det däremot inte idag. Bröst och biceps stod på schemat idag. Det vart lite av ett monsterpass. Just ju är jag helt utmattad. Men jag fick till en riktigt bra omgång i bänkpressen

1: 50kg x 10 reps
2: 70kg x 5 reps
3: 80kg x 3 reps
4: 90kg x 3 reps
5: 100kg x 1(failure)
6: 60kg x 10 reps
7: 80kg x 5 reps
.

Den här övningen satte verkligen sina spår idag. Resten av passet kördes och riktigt tungt. Hoppas jag inte är helt förlamad imorgon. Får helt enkelt bli en tidig kväll ikväll. Imorgon hoppas jag få lite tips på våtflugemönster.

En meter snö och jag sätter på sommardäcken

Idag när vi skulle ta bilen och åka till stallet såg jag att det var dåligt med luft i både fram och bakhjulet på samma sida. När vi kommer fram tar jag en närmare titt på det och upptäcker att det sitter en stor stålbit i bakhjulet. När jag drar ur skiten pyser resten av luften ur. Jaja jag har ju ett reservhjul i alla fall. Men innan jag tar tag i det ska jag pumpa framhjulet. Nu är det så att idioten som jag köpte vinterdäcken av har bytt ut ventilhattarna till nåt elände i aluminium. Hur bra trodde han att det skulle funka med fukt, vägsalt och annat? Ventilhattarna har givetvis ärgat fast och är helt omöjliga att få loss. Det resulterar i att när jag försöker få lös ventilhatten går hela ventilgummit sönder och nu har jag punka på två hjul.

Det är bara att köra in bilen i garaget och byta till sommardäcken. Det är visserligen åretruntdäck, men funkar ungefär lika bra på snö som ett par sommardäck. Nu är det bara att hoppas på att snön försvinner fort. Fem rätt på travet gav inte nåt det heller, hade ju suttit bra med en storvinst nu När jag kollar på ATG så står det att det är Jackpot på 5 rätt men det har svårt att tro. Hade jag fått in en häst till hade jag nästan fått tillbaka insatsen i alla fall.


Kvällsmål i hälsans tecken

Hårt bröd och keso i all ära men ibland krävs det lite bättre grejer till kvällsmål. Det fick helt enkelt bli ett gäng med hamburgare. Jag brukar oftast göra burgarna på riktig färs, men idag fuskade jag fullt ut. Jag åt visserligen rejält efter träningen vid sextiden men vart ändå rejält hungrig nu på kvällen. Inte nog med att gymet kostar en förmögenhet, matkontot är hårt belastat nu. Men det får man ta om det ska bli några muskler.Lite sugen på mässa i helgen

Jag ska som jag skrivit innan åka på flugfiskemässan i Älvsjö den 12:e. Men det är ju faktiskt en minimässa i Borlänge till helgen. Det är ju trots allt bara ett stenkast hemifrån i jämförelse. Det kan  ju vara trevligt att tjuvstarta lite. Dessutom kan man vinna en hel del schyssta prylar på inträdesbiljetten. Vad sägs t.ex. om detta. Har jag lite tur kan jag ju vinna både vadare och vadarjacka. Men tur har jag inte så mycket av den senaste tiden.

"Saxat från Capricorn.se"

Vem vet kanske tar jag en tur å kollar in det. Jag är lite sugen på att se någon av de filmer som ska visas.

Dags att leta nya vadare

Inför kommande säsong är jag i behov av ett par nya vadare. Jag är jäkligt nöjd med dom jag har. Problemet är bara det att dom läcker. Förmodligen är det någon sömm i grenen som inte håller tätt. Jag har försökt undersöka om det går att laga men det verkar inte gå så bra. Nu finns det mängder med schyssta vadare som jag skulle vilja ha. När jag kikade lite hittade en ny modell från Guideline som verkar helt ok. Den här gången är det nog priset som kommer styra mest skulle jag tro. Annars vore det ju nice med ett par från Patagonia. Får väl passa på att kolla på mässan om det visas något mer intressant.


RSS 2.0