Nu är jag äntligen nöjd

Nu är telefonproblemet äntligen löst. Det vart en Sony Ericsson C702 tillslut. Har inte haft den i många timmar men jag är verkligen toknöjd. Alla funktioner som jag är van vid plus lite nya. Jag hoppas också att jag kommer ha nytta av GPS-funktionerna. Har kollat lite snabbt och jag tror att det kan vara användbart. Måste dock kolla lite med Telia vad det kostar att använda tjänsterna, annars kanske jag får en chock när räkningen kommer.

Stefan ringde nu på eftermiddagen och kollade om jag ville hänga med och pimpla lite abborre imorgon. Jag tror faktiskt att jag ska åka ut ett par timmar, det är så jäkla skönt att komma ut lite. Dessutom får jag väl passa på medan det är kallt och fint väder. Rätt vad det är så är det plusgrader och regn igen. Då behöver man de där timmarna i solen på isen för att inte deppa ihop fullständigt.Den här gången har jag faktiskt bemödat mig så pass mycket att jag inte tagit en stulen bild på nätet på telefonen. Det vart väl inte världens bästa bild, men det var bara så långt ming energi sträckte sig.

Äntligen vart det lite fiske

KALLGRADER OCH STRÅLANDE SOL
Ja idag vart äntligen lite fiske igen. Ringde Daniel igår och kollade om han ville följa med, och han hade nog lika mycket abstinens som jag så det ville han. Jag kollade vädret igår och det såg lovande ut redan då, och det skulle visa sig bli lika fint väder som vi haft hela julhelgen. När bilen var packad styrde vi mot en regnbågstjärn några mil utanför Falun. Kvicksilvret hade krypigt en bra bit under nollstrecket, biltermometern visade på minus 11,5 grader. Det känns skönt att slippa gå runt i en semifryst sörja och inte veta om isen bär eller inte. Visserligen var isen inte tjockare än dryga decimetern, men vi behövde i alla fall inte oroa oss för om den skulle hålla eller inte.

HELA FISKEARSENALEN VAR PACKAD
Då vinterfiske aldrig riktigt blivit nån favorit hade jag packat alla mina grejer i arsenalen, det vill säga; ett pimpelspö och två blänken. Jag kan erkänna att jag inte ens äger någon isborr. Som en sann fiskegalning borde jag köpa en bara för att det ska finnas. Hur som helst det kanske vore bra om man skulle vilja ta en tur ensam nån gång. Det kanske inte vore så dumt att köpa en skrilla och ett par pimpelspön till också. Jaja det kostar ju inte många kronor så det kan jag säkert kosta på mig,

FISKEN FINNS MEN GER SIG INTE TILL KÄNNA
I just den här tjärnen vet jag med säkerhet att det finns fisk så nu är det bara för oss att visa vår skicklighet inom fisket. Vi ska dock komma att tvivla lite på just den skickligheten. Mina erfarenheter är inte direkt stora när det gäller vinterfiske på regnbåge. Jag har visserligen fått några stycken innan och jag försöker tänka tillbaka på förhållandena som rådde vid det tillfället. Efter att ha letat i minnet kan jag konstatera att det är exakt samma väder och tempratur, möjligtvis är det lite mer snö på isen den här gången. Vi fiskar ett par timmar i ena änden av tjärnen där vi för några månader sen tog flera fina bågar på fluga. På räka och blänke är det visst lite svårare.

KORVGRILLNING ÄR OBLIGATORISKT
Att inte grilla korv en sån här dag vore näst intill straffbart så naturligtvis har vi packat ner korv med bröd. Vi hade dock lite problem att få nån riktig fart på elden i början. Veden var lite sur och det tog sin lilla stund innan det brann ordentligt. Men har man bara lite tålamod så ordnar det sig alltid och det smakade riktigt bra med korv. Värmen från brasan gjorde inte ont den heller kan jag lova.

NÄR DET SKYMMER SKA DET HUGGA
Jag har hört flera säga att när det skymmer ska det vara bra fiske. Ja sommartid vet jag ju att det är så, men är det verkligen samma sak på vintern. Efter vi stoppat huvudet fullt med korv, borrat nya hål, tacklat med nya räkor står vi vid varsitt hål med spänd förväntan. Den första indikationen till liv får jag av ett konstigt ryck i spöt. Jag är inte helt säker på om det är linan som fastnat i iskanten eller och det är en fisk som varit på räkan. Jag tar upp och kollar, mycket riktigt räkan lyser med sin frånvaro. Jag sätter på en ny och släpper ner den i mörkret och det tar inte många sekunder innan jag återigen känner något som är där och drar i tafsen. Samma procedur igen, räkan borta, ny räka sen ner i vattnet. Nu är det stendött, så efter ett par minuter byter jag till ett annat hål. Nu är det samma visa igen, alltså inte ett liv. Jag avverkar ytterligare ett par hål innan jag får för mig att återvända dit jag känt något dra i min tafs.

Jag släpper ner blänket med räkan och tar upp den ett par decimeter från botten. Det är då det smäller till. Jag fumlar med handskarna och känner till min glädje att fisken sitter. När det gäller isfiske är det ju inte direkt nån drillning att tala om. Jag försöker få upp fisken så snabbt som möjligt och den lever om en del vid hålet under isen. Efter lite lirkande kan jag dra upp en välmatad regnbåge på dryga kilot. Det är inte samma glädje som efter en adrenalinfylld drillning med flugspöt, men jag kan ändå säga att värmen sprider sig i hela kroppen efter att fisken är landad. Mörkret börjar sänka sig över skogen, Daniel har tyvärr inte kännt nån fisk än så han fortsätter en stund till. Själv känner jag bara lugnet över att jag hann fånga en fisk till innan året är till ända.Rödingfiske på Logärden

Nu är det alldeles för länge sedan några fiskegrejer hade kontakt med vatten. Jag funderade starkt på om jag skulle försöka få med mig någon för lite rödingfiske på Logärden. Men om jag inte minns helt fel från förra året så öppnas inte sjön för fiske förrän i februari. Kommer ihåg detta då jag och Martin isället åkte till Lilla Logärden och frös häcken av oss en hel dag utan att känns så mycket som ett ryck i våra grejer. Det finns ju dock många sjöar som lämpar sig för isfiske, Stensjöområdet t.ex. där finns dessutom riktigt stora bågar att lura upp ur djupet. Vi tog en prommenad idag och gick ut på isen på Runn, isen är ordentligt tjock nu men jag har dålig koll på vart man ska fiska. Det skulle vara trevligt att pimpla lite abborre också, kan va gott med panerad, stekt abborre nu så här efter all julmat.

Jag får göra en koll bland de som är mer insatta i det här med isfiske, för nu måste jag komma ut och fiska lite känner jag. Det är inte bra för psyket att inte ha fisket på flera månader.

God Jul Önskar Flyfisher

Jag vill passa på och önska alla fiskebröder och alla andra givetvis en riktigt god jul.Ett fiskevatten nära mig...

HIttade en snyggt filmad video på tuben. Filmen är tagen vid Borrsjöån samt Lungsjöån några mil utanför Falun. Det är otroligt fina vatten men jag har inte fiskat i dessa någon gång. Kanske beror det på att ett dyngskort kostar 490 spänn. Så för alla er fiskesugna kommer en liten julklapp från mig till er att titta på och drömma om kommande säsong.Dåliga affärer

Då min mobil har krånglat ett tag nu, tänkte jag köpa en ny. Köpet en W302 vart dock inte riktigt som jag tänkt mig. Telefonen i sig, rikitgt snygg men funkar som skit. Jag visste att den skulle va basic, men inte så jäkla fattig som den var. Bara en sån enkel sak som att kunna göra en smiley när man skriver sms saknades. Telefonboken var helt hopplös att använda. Nu har jag i alla fall sålt den igen, en vecka gammal och 500 spänn billigare och jag har fortfarande en krånglande telefon. Det är bara att fortsätta lite. Jag har funderat lite på en W890 eller C702, båda Sony Ericsson. C702 skulle kanske va ett bra val eftersom den är lite fukt och dammsäker, kan va bra med tanke på intressena man har, det är ofta blött i alla fall.


Den här jävla telefonen kan jag alltså inte rekommendera!!! Men den är jäkligt snygg i alla fall.

Giriga fiskare

Såg nyss på Tv4-nyheterna där man visade ett inslag som handlade om att muddringsmassor dumpas utanför Hallandskusten. Några som reagerat på detta är yrkesfiskarna i området. Gott så kan man tänka, men det intressanta i saken är att det man först och främst reagerar över är att deras trålar och andra redskap förstörs. Det nämns inte ett ord om miljöpåverkan eller skadliga effekter för fisken. Yrkesfiskarna bara fortsätter bivisa att de endast är intresserade av pengar. När ska de börja tänka på att de gör sig själva arbetslösa i längen?

Härligt med lite snö

Fan va skönt det är att det kommer lite snö. Det blir så mycket trevligare ute tycker jag, är det vinter ska det vara snö så är det bara. Hoppas nu att det får ligga kvar över jul och inte slaskar bort på en gång. En annan märklig sak slog mig här om dagen, jag har inte tänkt på fiske på över en vecka. Har vintern gjort att jag ha fått ett normalt förhållande till fiske...

Ja hur som helst är det ju bara bra att hålla abstinensen i strama tyglar. En förklaring kan vara att jag inte plågat mig själv med några fiskefilmer på ett tag. Ska försöka få med mig kameran ut i helgen så jag kan dela med mig av lite vintriga bilder här på bloggen.

Chipmärkning av ålar

Nu ska man börja märka ålar med elektroniska chip för att se vart de tar vägen. Man förstår inte varför ålbestånden minskar. Det är väl inte så konstigt; de hackas sönder i kraftverken på sin väg mot Sargassohavet. Detta är väl ingen nyhet för någon. Nu ska det satsas pengar på märkning av ålar. Lägg hellre de pengarna på vandringsvägar nedströms våra älvar. Det kommer inte bara gynna ålen, utan all vandrande fisk.

Vill du läsa artikeln och chipmärkning finns den på Dn.se


Snart en riktig helg

Det var riktigt längesen jag fick uppleva en helg som en vanlig människa. Den här veckan har jag jobbat dagtid vilket är helt underbart. Jag hoppas jag slipper att jobba skift i framtiden. Jag känner att det är på dagarna jag vill jobba. Nu ska det bli skönt att få en helg och vara ledig samtidigt som alla andra normala människor.

Nu har jag ett vikariat i skolan igen. Jag är ju trots allt utbildad lärare men ska nog ändå försöka hitta något annat att göra. Jag tror inte att det i skolan jag vill arbeta.

RSS 2.0