Kriget mot fildelarna

Kriget mot fildelarna fortsätter för fullt och och nu vill man göra politik av det. Nyligen bildades piratpartiet vilket är ett enfrågeparti som endast vill driva sakfrågan - Fildelning. Kort därefter bildades antipiratpartiet. Nu finns det det ju ingen rimlig chans att något av dessa partier skulle kunna komma in i riksdagen, men det visar i alla fall att frågan är högst aktuell.

Säga vad man vill men jag tror att fildelningen ger mindre kända band att sälja mer skivor, detta kanske låter paradoxalt men undersökningar visar att de flesta fildelare fortfarande köper skivor i samma utsträckning som tidigare. Själv skulle jag aldrig spontanköpa en skiva för 200 spänn som jag aldrig hört, men att ladda ner den och upptäcka att den var riktigt bra kan ju leda till att jag köper den och andra releaser från bandet i framtiden. Om man ser saker ur denna aspekt har fildelningen varit vinstbringande för industrin.

Anledningen till att detta är så infekterat tror jag beror på att alla i branchen har blivit så jävla giriga, artisterna ska ha mer, bolagen ska mer. Fan är det rimligt att man ska tjäna hundratals miljoner doller? Mycket vill ha mer... Kunde man inte införa någon slags stimavgift via bredbandsoperatörerna och låta folk ladda ner för eget bruk. Försök istället stoppa dem som profiterar på andras bekostnad.

Kanske dags att skriva nåt!

Det börjar kanske bli dags att skriva nåt i bloggen. Frågan är bara vad?

RSS 2.0