Koka soppa på en spik
Snabbnudlar i all ära, men jag tänkte dela mig med av en uppgraderad nudelsoppa. Det är mitt eget recept och vi kan kalla den för, "Het snabbnudelsoppa".
Här är vad du behöver:
Ett paket snabbnudlar (smak är ointressant eftersom vi inte ska använda kryddorna som följer med i påsen)
En röd chili
Saft från en halv citron
En liten purjolök
En bit färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
3-4 färska champinjoner
3 msk kyckling/hönsfond
3msk japansk soja
1 liter vatten
Börja med att skiva vitlök och ingefära tunt. Skär av skaftet en bit ner på chilin för att ta bort det mesta av kärnhuset. Skiva chilin i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken fint. Skiva champinjonerna i tunna skivor.
Koka upp en liter vatten tillsammans med kycklingfonden, chilin, viltlöken, ingefäran och purjon. Låt koka i några minuter. Häll sen i champinjonerna tillsammans med sojan och citronsaften. Låt koka ytterligare någon minut innan du lägger i nudlarna. Koka sedan alltsammas tills nudlarna är klara.

Här är vad du behöver:
Ett paket snabbnudlar (smak är ointressant eftersom vi inte ska använda kryddorna som följer med i påsen)
En röd chili
Saft från en halv citron
En liten purjolök
En bit färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
3-4 färska champinjoner
3 msk kyckling/hönsfond
3msk japansk soja
1 liter vatten
Börja med att skiva vitlök och ingefära tunt. Skär av skaftet en bit ner på chilin för att ta bort det mesta av kärnhuset. Skiva chilin i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken fint. Skiva champinjonerna i tunna skivor.
Koka upp en liter vatten tillsammans med kycklingfonden, chilin, viltlöken, ingefäran och purjon. Låt koka i några minuter. Häll sen i champinjonerna tillsammans med sojan och citronsaften. Låt koka ytterligare någon minut innan du lägger i nudlarna. Koka sedan alltsammas tills nudlarna är klara.

Kommentarer
Trackback