Ingen fisk i haven om 40 år

I en artikel på SvD kan man läsa att forskare oroar sig över att haven kommer vara helt utfiskde om 40 år. Filmen "The end of the line" vill förmedla ett budskap för att försöka ändra konsumenternas köpvanor. Filmen har Sverigepremiär på måndag och jag ska försöka att se den. Till och med fiskeindustrin erkänner att det viss sanning i dessa påståenden men säger samtidigt att detta inte gäller överallt. Man skulle kunna tolka detta som att när fisken sinar på ett ställe är det fritt fram att tömma nästa ställe. Detta har ju uppenbarligen var fiskeindustrins taktik i många år.

Något som inte fokuseras i artikeln är problematiken med odlad fisk. Om man vill förändra konsumentvanor måste man även informera om den odlade fiskens negativa effekter. Det går åt enorma mängder med föda för att odla fisk. Den födan damsugs bokstavligen upp ur haven och utarmar de naturliga bestånden.

Det är dock mycket positivt att det fokuseras på problemet. Henrik Svenberg, Sveriges Fiskares Riksförbund tror inte att fisken kommer vara borta om 40 år. Jag är nog benägen att hålla med. Men detta förutsätter att man agerar nu. En hel del har redan gjorts men det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Kolla gärna in The End Of The Line´s webbsida eller se en trailer här.


Kommentarer
Postat av: Thomas

Kul att se att det är fler som bloggar om det som hotar vår kära hobby!Och får jag be att få gratulera till en riktigt flott blogg!Själv har jag bara hållit på sen augusti i år

http://atankar.blogspot.com/MVHThomas

2009-10-19 @ 16:52:10
URL: http://atankar.blogspot.com/
Postat av: Honken

Kul att du gillar bloggen. Ska kolla in din blogg på en gång./H

2009-10-19 @ 20:21:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0