Frusna fingarna och isiga spöringar

Har isen lagt sig?
Idag trotsade jag och Daniel vinterns allt mer förlamande grepp och åkte på en fisketur. Jag visste att det i alla fall för tre dagar sedan var isfritt. Men inatt har det varit minusgrader och så var det även när vi åkte från stan. När vi närmar oss tjärnen genom skogen kan vi konstatera att halva tjärnen nu är täckt av ett tunt lager is. Det finns fortfarande mycket fiskbart vatten och medan vi gör ordning grejorna ser vi ett flertal vak.

Flugvalet är inte det enklaste
Nu börjar det eviga kastandet och bytandet av flugor. Det är lite svårt att veta vad det är som fungerar nu, det prövas allt från små torrflugor till nymfer och stora streamers. Vi fiskar av ett par intressanta ställen och lyckas vid ett par tillfällen lägga ut flugan direkt på vakande fisk men utan resultat. Eftersom det är minusgrader ute blir fingrarna snabbt blå och efter en dryg timme är det dags att tända en eld och grilla lite korv. Vi snackar lite om nästa säsong och var man skulle vilja fiska. Brasfisket är inte så tokigt det heller och den här delen av tjärnen badar i sol och det är rikitgt behagligt att sitta i den värmande solen.

En dragning till slut
Efter maten fortsätter jakten på regnbågen. Vi har på något sätt insett att det inte kommer bli nån fisk, men att ge upp redan är uteslutet, envis som man är fiskar vi på och hoppas in i det sista på ett hugg. Det ska dröja nästan en timme innan jag tillslut får en dragning på min fluga. Min kroppstempratur har nu sjunkigt betydligt och reaktionsförmågan lika så. Jag får inte till något ordentligt mothugg och fisken slipper undan. Solen börjar sänka sig över trädtopparna och vi får erkänna oss besegrade. Det är ändå något speciellt med dessa fisketurer i kyla och strålande sol, och så länge det finns öppet vatten finns det hopp.









Kommentarer
Postat av: Herr D

Ser ut att vara en trevlig tjärn och sen kan man ju pimpla ;-)

2008-11-06 @ 09:01:56
URL: http://www.b3fiske.blogspot.com
Postat av: Johnny

Tjusig tjärn och tjusiga bilder!

Det är förbannat fint i naturen så här års!

2008-11-06 @ 12:40:10
URL: http://johnnysfiskeblogg.blogspot.com
Postat av: Magnus

Riktigt fina bilder!!! Synd på köldstelheten bara! Du tar dom nästa gång, ska bli varmare i helgen igen så förhoppningsvis ligger tjärnen isfri ett tag till ;)

2008-11-07 @ 09:27:32
URL: http://promisedland.blogg.se/
Postat av: Honken

[HerrD] Nja nån pimpling blir det inte på den här tjärnen, den är stängd vintertid. Vi har visserligen ytterligare en tjärn där vi kan pimpla.



[Magnus] Ja det finns ju helt klart chans att ta dom. Tyvärr är jag bortrest hela helgen. Men fiskesuget är stort nu, hoppas jag hinner med en tur till innan isen lagt sig helt.

2008-11-07 @ 10:58:36
Postat av: Micke.S

Hej Honken!

Ser riktigt fint ut det där. Fina bilder.

/Micke.S

2008-11-07 @ 11:27:45
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0