Koka soppa på en spik

Snabbnudlar i all ära, men jag tänkte dela mig med av en uppgraderad nudelsoppa. Det är mitt eget recept och vi kan kalla den för, "Het snabbnudelsoppa".

Här är vad du behöver:

Ett paket snabbnudlar (smak är ointressant eftersom vi inte ska använda kryddorna som följer med i påsen)
En röd chili
Saft från en halv citron
En liten purjolök
En bit färsk ingefära
1-2 vitlöksklyftor
3-4 färska champinjoner
3 msk kyckling/hönsfond
3msk japansk soja
1 liter vatten

Börja med att skiva vitlök och ingefära tunt. Skär av skaftet en bit ner på chilin för att ta bort det mesta av kärnhuset. Skiva chilin i tunna skivor. Skölj och strimla purjolöken fint. Skiva champinjonerna i tunna skivor.

Koka upp en liter vatten tillsammans med kycklingfonden, chilin, viltlöken, ingefäran och purjon. Låt koka i några minuter. Häll sen i champinjonerna tillsammans med sojan och citronsaften. Låt koka ytterligare någon minut innan du lägger i nudlarna. Koka sedan alltsammas tills nudlarna är klara.


Äntligen plusgrader

Idag letade sig temperaturen över nollstrecket för första gången sedan, ja minns faktiskt inte när. Än är det mycket vinter kvar men det känns ändå som om våren är inom räckhåll nu. Det passade bra att det faktiskt inte var så kallt idag. Jag har nämligen stått ute och fotat en sadel som ska säljas, fingararna vart ändå stelfrusna efter en halvtimme. Jag passade även på att fota lite annat när kameran var med i stallet. Trots det gråa och trista vädret fick jag några bilder jag är skapligt nöjd med.

Nu ska jag lägga mig i soffan med nya nummret av "Allt om flugfiske" och en öl. Det känns precis lagom en lördagseftermiddag.




Capricorn bryter samarbetet med Loop



Capricorn bryter med omedelbar verkan sitt samarbete med Loop. Anledningen är att Loop medvetet brutit avtal, såväl skriftliga som muntliga. När man läser meddelandet på Capricorns sida märker man tydligt frustrationen från deras sida. Det är tråkigt att det ska behöva bli så. Jag har alltid gillat Loop och vill gärna kunna fortsätta göra det. Jag köper dock uteslutande mina fiskeprylar på Capricorn så vi får väl se hur det blir i framtiden.

Enligt Capricorn kommer man börja med utförsäljning av Loops artiklar inom kort. Så nu kanske man kan passa på att fynda något.

Fortfarande ingen vår i sikte

Den här vintern verkar stanna kvar ett bra tag till. Igår var det 25 minus när jag skulle åka till jobbet. Idag var det inte fullt så kallt men väl över 20 minus. Till helgen ska det dessutom komma ännu mera snö, som om det vi  redan har inte skulle räcka. Men enligt en mycket vetenskaplig artikel jag läste på DT.se så kommer våren lördagen den 27:e mars. Så det är bara att hålla ut.

Dagens träning vart ett pass med triceps/mage. Gick riktigt bra även om det sista jag gjorde innan vi skulle hem var att klämma fingrarna i dörren. Det finns risk för ett par blånaglar, men det återstår att se. Benpasset igår gav ordentlig träningsvärk, vaderna ömmar ordenligt idag kan jag meddela.

Det vart även en kort film idag. Det här är en bra tricepsövning att köra tungt på. Jag gillar den riktigt mycket.


 


Full fart hela dagen

Idag har det verkligen varit full fart hela dagen. Det har varit en jäkla massa att göra på jobbet, bråttom har det varit också. Jag har ändå känt mig ordentligt utvilad så det var inga som helst problem att dra iväg till gymet direkt efter jobbet. Idag var det ben som stod på tur. Passet gick helt ok förutom att jag fick ordentligt ont i ett knä efter passet. Det är en gammal "skada" som spökar. Jag tror att det beror på för lite uppvärmning och lite för tungt i benpressen som första övning. Den här träningsveckan ska annars vara en "lätt" vecka. Det vill säga, lite lättare vikter och betydligt fler repetitioner. Det var längesen jag var så trött i benen som efter bencurl (framsida+baksida) i superset. Körde tre set med 30 reps i varje. 180 reps ger grym mjölksyra kan jag lova!

Nu känner jag mig ganska avslappnad måste jag säga, efter en rejäl portion med kycklingfilé, ris, örtsås och grönsaker. Nu återstår bara lite surfande och tv-tittande innan det är dags att sova.


Mellanmål på jobbet, visst matchar shakern bra med skruvdragaren


Negativ benpress, grymt effektiv övning. Pressa upp med båda benen, håll emot med ett ben på vägen ner.


Hann förbi Konsum på vägen hem för att hämta ut batterigreppet jag beställde till kameran. Vart mycket nöjd.

Sushi i all ära

Ja sushi och annan finmat i all ära, men inget går upp mot lite riktig husman. Söndagar är perfekta att laga sån mat på. Man har tid att låta grytan stå och puttra i flera timmar. Det är inte direkt att man känner sig så sugen på det när man kommer hem från jobbet. Idag är det kalops som står på menyn. Jag gillar att göra den skånska varianten med moröter i. Nästa helg kanske älgsteken som ligger i frysen lagas till.




Loop AEG series

Nu är det inte så långt kvar tills säsongen börjar. Just nu går jag och funderar på om jag skulle byta ut mitt Lopp Adventure G3 mot ett i AEG-serien. I höstas köpte jag ett TFO Finesse #5 som är rikitgt trevligt. Nackdelen med det spöt är att det är lite orkeslöst om det blåser mycket. Där funkar Loop-spöt rikitgt bra eftersom det är en #6 med mycket snabb aktion. Det är bara det att jag tycker att det är alldeles för snabbt och styvt. Så ett AEG #5 skulle passa riktigt bra tror jag.

När jag letade lite info kring detta hittade jag en trevlig video. Något att värma sig med en svinkall dag när snön vräker ner.

 


Äntligen soffan

Trots att det vart en relativt kort dag på jobbet har det varit en lång dag. Jag började ju inte förrän halv 10, men direkt efter jobbet var det träning som gällde. Det vart ett helt ok pass, rygg/axlar stod på schemat. Även om jag har en förkylning i kroppen tycker jag att styrkan fanns. Jag kände visserligen att krafterna saknades lite när det var dags för marklyft. Kanske inte så konstigt i och för sig Om ni frågar mig så är just marklyft den absolut jobbigaste övningen man kan göra.

Nu ska det bli nice att bara sätta sig i soffan med hemgjord pizza och ett glas rött vin och titta på Let´s Dance.


[Ser ni psykblicken]


[Fredagsmys när det är som bäst]

Bra start på dagen

Jag fick en bra start på dagen med sovmogorgon och dessutom känner jag mig inte sjuk. Fortfarande lite seg och snuvig men det är ingen fara. Det innebär träning i eftermiddag. Det blir ett axlar/ryggpass idag. Axlar har blivit lite av ett favoritpass numera även om inget slår bröst. Men först ska det jobbas några timmar. Det blir en prommenad i snön, börjar bli lite trött på all den här snön nu, och mer ska det komma i helgen vad verkar. Det är visserligen bara februari än, men det behöver inte komma mer nu!

Det känns i alla fall rätt bra när man får börja dagen i lugn och ro med kaffe och surfa lite nyheter. Nu börjar det bli dags att knalla till jobbet.


Varför ska det vara så segt

Varför ska blogg.se vara så segt. Det är ju inte direkt första gången det är så här! Nä skärpning på er!

Förkylning på gång

Nu har jag kännt mig ganska hängig i ett par dagar. Det känns som om det är en förkylning på gång, men den verkar inte bryta ut helt. Jag hoppas att det stannar vid det. Nu har det varit över en månad med ganska hård träning och jag börjar komma i form igen. Det skulle va rikitgt tråkigt om jag skulle behöva göra ett uppehåll med träningen nu.

Jag satt även och funderade lite på det här med bloggandet. Jag har tänkt skriva mer om träning och lite annat vardagligt här. Men jag har oftast struntat i det eftersom bloggen är väldigt målinriktad. Detta leder till att så här års skrivs det inte mycket alls då det inte är säsong för flugfiske. En tanke var att starta en annan blogg och där skriva om träning och annat vardagligt trams. Men då tror jag att en här bloggen skulle bli ännu mera åsidosatt. Lösningen är därför enkel. Jag kommer från och med nu skriva om allt möjligt. Jag kommer definitivt inte sluta skriva om fiske eftersom det är min passion här i livet.

Dagens träning vart ett pass med triceps/mage. Jag trodde att det skulle gå tyngre än vad det gjorde. Jag kanske inte är sjuk när allt kommer omkring. Jag tänkte passa på att tipsa om en grymt bra magövning. Enkel att göra men tar fruktansvärt bra. För att göra det hela så pedagogiskt som möjligt kommer en film på övningen.




Flugfiskemässan bokad

Nu har jag bokat tågbiljetter till Stockholm den 11:e mars. Det blir en weekend i huvudstaden med besök på flugfiskemässan och lite annat. Det ska bli riktigt skönt att komma iväg på nåt, det var längesen det hände något utöver det vanliga. Jag hoppas på många intressanta utställare på mässan. Jag ska i alla fall se till att göra ett besök hos Chris Carter som kommer binda flugor. Mässan är ju ett säkert vårtecken, och efter den kommer det nog gå ganska fort fram till att jag står i någon ström. Lite synd är att finanserna inte är de bästa just nu. Att gå på mässor brukar framkalla ett visst köpbegär.

Ikväll blir det lite alla hjärtans dagmys i förtid. Vi har handlat till en pastasallad som kommer bli något i hästväg. Dessutom hittade vi grillade kycklingspett som ser extremt goda ut.


Dagens bild

I helgen har bror varit och hälsat på. Vi hade en tanke att vi skulle ägna hela helgen till att åka runt och fota. Vi var dock ganska trött och kom inte iväg förrän långt efter lunch på lördagen. Det slutade med att vi mest gick på en lång promenad med Isac. Visst vart det en del fotat men inget som jag egentligen vart nöjd med. Idag tog vi en tur upp till Lugnet och hoppbackarna för se om det fanns nåt intressant som kunde passera slutaren. Det var väldigt starkt ljus ute, dessutom motljus till allt som värt att fånga på bild. När vi var på väg tillbaka till bilen uppenbarade sig tillfället jag letat efter. Ett krön med extremt motljus var perfekt för en siluettbild. Bror fick agera modell och här kommer resultatet. Nåväl i alla fall efter några små justeringar i Photoshop.



RSS 2.0