Arbete vid tjärnarna

Häromdan var det dags att göra lite arbete vid tjärnarna. Jag och Martin skulle bygga lite nya spångar och röja i kastgatorna. Vissa av spångarna var i riktigt dåligt skick vilket nån fått uppleva med tanke på att en var av på mitten. Vädret var helt perfekt och det var riktigt trevligt att vara ute. Det var inga större problem att spika ihop ett par ya spångar och efter röjningen vart det rikitgt bra i kastgatorna. Jag tog lite bilder under dagen som jag laddar upp nedan.  Det vart naturligtvis lite fiske för att avsluta dagen. Det märks dock att vintern är på väg. Nu är aktiviteten mindre. Martin lyckades dock att kroka en fisk. Jag fick nöja mig med ett hugg från fisk som släppte direkt. Hur som helst fick vi en trevlig dag ute.

image69
[Martin förbereder röjning]
image70
[En av de nya spångarna på plats]
image71
[Röjning]
image72
[Jag vilar lite]

Vad händer?

Det har inte vart så mycket aktivitet här på bloggen. Det beror kanske mest på att jag bloggar om fiske och det har inte vart så mycket fiske på senaste tiden. Naturligtvis har jag fiskat lite grann i alla fall, det har blivit ett par turer till tjärnarna för regnbågsfiske. Nu är ju sässongen snart slut men det går att fiska ända tills isen lägger sig. På sätt och vis blir det lite intressantare att fiska den sista tiden på året eftersom det blir lite svårare. Imorrn blir det lite arbete vid tjärnarna. Det ska röjas lite sly i kastgatorna samt spikas lite nya spångar. Man får väl visa lite "goodwill" som relativt ny medlem. Hur som helst är det ju ganska trevligt att vara ute i skogen.

Jag antar att det blir lite fiske efter arbetet, det är bara att hoppas på att man kan lura nån av den gamla och stora regnbågarna att hugga på en fluga. Nu när vattnet är kallt är de riktigt pigga och man får en rejäl fight innan man kan håva dom.

Att hänga ut brottsmisstänkta

Efter händelsen i Kungsholmen i helgen har de inblandade hängts ut på nätet, bland annat i olika bloggar. Man skriver saker som "Någon som har lust att läxa upp de jävlarna.?
?Kan vi inte lägga upp en tråd med namn och adress på samtliga som sparkade så åker vi ut och spöar skiten ur dem? Jag kan bistå med järnrör ...?
(Ur artikel från SVD.SE) Jag kan förstå de starka reaktioner som följer efter en sådan händelse. Det är dock just det här vi inte kan accpetera, vi kan inte reagera med mera våld vilket endast kommer förvärra saken. Rättssystemet måste få ha sin gång och sen kan man bara hoppas på att kännbara straff kommer utdömas. Samhället måste någon gång visa att det inte accepterar våld. Våld kommer dock alltid att finnas men det meningslösa och råa våld vi ser idag måste stoppas. Respektlösheten för liv verkar bara bli värre, man kan ju bara undra varför.

RSS 2.0