5-skift igen

Nu har det äntligen styrt upp sig lite på arbetsfronten. Nu är man tillbaka på Ericsson och jobbar 5-skift. Så nu kommer det rulla in lite pengar igen. Det skador ju inte nu när säsongen dragit igång på allvar. Dessutom blir det sköna ledigheter som kan ägnas och flugfiske.

Förhoppningsvis kommer jag ut på en tur imorgon eftermiddag. Jag tror att det kommer bli en tur till någon tjärn för öring och regnbågsfiske. Nu har även nedräkningen till sommarens fiskeresa börjat. Den 30:e juni bär det av mot Jämtland igen. Ska bli riktigt nice!!!


Liten attraktor för vårtrötta regnbågar

Jag kommer ihåg en fluga som jag använde mycket intensivt för att fånga regnbågar. Minnet för detaljerna sviker mig dock en aning. Jag kommer i alla fall ihåg att det var en flashig nymf som funkade klockrent på vårkanten Jag antar att jag köpte den i någon fiskebutik, men jag har inte sett den sedan dess.

Jag tänkte att skulle försöka återskapa denna förträffliga nymf ur minnet. Efter några flugor i skräppåsen hade  jag tillslut bundit en fluga som stämmer ganska väl överens med mitt minne.

Här kommer en kort bindbeskrivning:

Krok: TMC 3769
Bindtråd: Vit
Stjärt: Krystal Flash pearl
Kropp: Flash chenille
Huvud: 3,5 mm silverhuvud

Börja med att trä på huvudet och förtyng 2/3 av kroken med bly. Fäst in bindtråden och linda fast huvudet ordentligt. Vill du vara extra säker så lägg på lite superlim. Fortsätt med bindtråden ner till krokböjen. Fäst in två sycken spröt av Krystal flash pearl. Fäst in chenillen och linda fram till huvudet. Fäst och avsluta med en whip finish.


Två snabba

Sist jag var vid regnbågstjärnen visade det sig efter många flugbyten att wollybugger var det som stod på menyn den dagen, men som ordspråket säger; All good things must come to an end. Jag tror att det var den sjunde fisken som fick nog och tog med sig mitt sista exemplar. Nu tog jag mig tid att binda ett par stycken nya. Jag hade tänkt att göra ett gäng eftersom de är bra säsongen igenom. Men jag hade tydligen inte så mycket svart chinille hemma så det vart bara två stycken.

Jag antar att nästa gång jag kommer till tjärnen kommer de säkert inte fungera. Men så brukar det ju vara. Jag hoppas att torrflugefisket kommer igång tidigt i år. Streamers i all ära, men det finns inget som slår en fångst på torrfluga.


Statusuppdatering

Här har det inte hänt mycket på ett bra tag. Det har väl inte heller funnits så mycket att skriva om. Jag har i alla fall hunnit med att dra lite regnbåge i en av klubbtjärnarna. Förra helgen var det isfritt och fisken ordentligt på hugget. När jag väl hittade rätt fluga var det hugg i vart annat kast. Kändes riktigt bra att få skaka av likstelheten från den långa vintern.

Premiärfisket på första maj vart inställt för min del. I över en vecka nu har jag knappt kunnat röra mig. Ryggen pajade fullständigt efter ett träningspass. Efter ett besök hos naprapaten börjar det styra upp sig någorlunda. Nej istället steg blodtrycket ordentligt framåt kvällen. Några helt galna ungar i huset vart uttråkade och tände eld i tvättstugan. Jag är så trött på alla retards som bor i området. det har vart lite mycket på senaste tiden nu. Nu var det som tur var ingen större fara, men det kunde gått riktigt illa om inte någon stoppat det i tid.

Nu hoppas jag att ryggen blir bra så jag kan träna och fiska som vanligt igen. Är sugen på att få skriva ett riktigt fiskeinlägg snart.

Håll ut, snart kommer fiskerapporteringen igång på allvar!

Kom även över Photoshop CS5 vilket jag provade lite idag. Eftersom jag behövde en bild till bloggen passade jag på att testa HDR-verktyget i nya PS. Funkar riktigt bra måste jag säga. Bilden tog jag igår när det var som mest pådrag i huset.


RSS 2.0