Snart lite julledigt

Nu återstår det bara ett skift kvar att jobba innan jag får lite julledigt. Det ska bli otroligt skönt att bara vara hemma och slappa. Kanske blir det till att värma lite glögg och sen sätta sig och binda lite flugor. Vi har ju nu kommit in på den ljusa sidan av året igen och flugaskarna måste fyllas på inför nästa säsong.

Om isarna hunnit bli tillräckligt tjocka  kan det mycket väl bli en tur till någon rödigtjärn. Som jag sagt många gånger förut är jag inte så där vansinnigt road av pimpelfiske, det är mest korvgrillningen som lockar i det fallet. I övrigt kommer nog julen firas hemma i lugn och ro med mycket god mat och dryck.

Dessa dagar är perfekta att ägna åt fiskeböcker och filmer. Jag har fortfarande inte läst "Sex, Death and Flyfishing" så den blir perfekt att lägga sig med i soffan under mellandagarna.

Till sist vill jag ösnka alla er som läser bloggen en riktigt god jul.


Julklappstips

Är du som jag, en sån som väntat med julklapparna in i det sista? I så fall kan jag komma med ett julklappstips. Jag hittade en bok om fiske i Norden. I boken presenteras många olika fiskemetoder från mörtfiske till avancerat flugfiske efter lax, havsfiske efter uer, pimpelfiske efter röding eller gäddfiske i många insjöar. Dessutom presenterear författaren varje art ingående med information om levnadssätt och mycket mer.

Köper du boken på Bokus kan du dessutom få den inslagen och skickad direkt till vem du vill.

Om du saknar mer inspiration till andras eller din egen önskelista så finns det mycket på Capricorn.se.


Jämtkrafts reklam en bluff

Ingen fiskeintresserad har väl undgått att ifrågasätta Jämtkrafts reklamfilm för sin vattenkraft. Första gången jag såg den vart jag mest irriterad över att man framställer vattenkraften som miljövänlig. Nu har fiskejournalen rett ut begreppen genom att ta reda på var filmen egentligen är inspelad. Den vanligaste synen vid ett vattenkraftverk är en helt torrlagd vattenfåra. Inte det livfulla och livskraftiga vatten Jämtkraft vill lura konsumenterna att tro. När fiskejournalen ringer upp såväl produktionsbolag som Jämtkraft vill man först inte berätta var filmen är inspelad. De är alltså fullt medvetna om att deras el inte kan gestaltas som miljövänlig i sin riktiga form.

Se filmen från Fiskejournalen:


Inget kraftverk i Kolningsån

Kanske någon minns att jag skrev ett inlägg om att Envikens Energi hade planer på att bygga ett nytt kraftverk i Kolningsån. Igår fick jag se en artikel i Falukuriren om att kraftbolaget fått avslag på sin ansökan. I artikeln kan man läsa att miljödomstolen anser att de negativa effekterna på fiskbestånden skulle bli att för stora och att bygga fiskvägar skulle bli en för stor kostnad. Vidare menar man att grunden till avslaget främst kommer från fiskeriverkets yttrande. Det väger mycket tugnt i dessa samanhang skriver FK. Till saken hör att jag vart kontaktad av fiskeriverket när de gjorde sin utredning av Kolningsån. Utredaren hade hittat mig via bloggen och ville veta vad jag hade för synpunkter på kraftverksbygget och dess negativa effekter på just Kolningsån. Det är kul att se att både jag och bloggen gjort lite nytta när det kommer till fiskevårdande åtgärder.

Det är fortfarande sparsamt med aktivitet här och det kommer så vara ett tag framöver. Jag har dock inga planer på att lägga ner bloggen. Men just den här årstiden är det av naturliga skäl brist på material att skriva om. Till helgen blir det älgjakt igen så kanske kommer ett inlägg från det nästa vecka.

RSS 2.0