Uppdatering i fiskevårdsprojektet

I brist på fiskehistorier kommer en uppdatering i fiskevårdsprojekt istället. För er som inte läst tidigare inlägg kommer en kort rekapitulering av projeketet. Falu sportfiskeklubb har sedan i våras drivit ett projekt för att restaurera en av klubbens strömsträckor. Vattnet är som många andra flottrensat under mitten 1900-talet. Vattnet har en bra potential att bli ett mycket livskraftigt vatten. Det finns både en naturligt stam av öring och harr. Dessa har dock minskat kraftigt under åren och vi vill agera innan det är försent. Vi vill försöka återställa strömmen till ett så naturligt vattens som möjligt. Vi kommer att föra tillbaka stenblock till strömmens huvudfåra. Vi vill även öppna upp en sidofåra samt lägga ut lekgrus på lämpliga platser. Detta är steg ett i projektet. Det finns även planer som ligger längre fram i tiden och dessa är fortfarande på ett högst teoretiskt och oformulerat plan ännu.

Den senaste är nu att vi haft ett möte med ett lokalt kraftbolag om våra planer. Jag vart positivt överraskad under mötets gång. De såg inga hinder för oss att genomföra projektet. Dessutom kunde vi förhandla till oss ytterligare fiskerätt i angränsande vatten. Vi kommer nästa vecka ha ett möte med Länsstyrelsen för att på plats gå igenom våra planer. Vi hoppas på att få lite konkreta tips på hur vi ska gå till väga här näst.

Appråpå fiskevård läste jag en ganska inaktuell nyhet om "Ge Fan I Våra Vatten" Som sportfiskare har väl denna platta inte undgått särskilt många. Det som dock var en nyhet i artikeln är att det i maj nästa år kommer hållas en sportfiskemässa i Sundsvall. Det är enligt Sundsvalls tidning den första av sitt slag som hålls i Norrland. Försäljningen  av "Ge fan i våra vatten" har hittills genererat ca: 400.000 kronor som i sin tur gått till olika fiskevårdsprojektet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0