Fiskereportaget med DD

Idag träffade jag och Daniel Dalademokraten för ett fiskereportage. Efter lunch mötte vi upp en reporter och en fotograf på redaktionen, för att sedan ta oss till en av klubbtjärnarna. Tanken var till en början att vi skulle ha fiskat i en av strömmarna. Men den senaste tidens regn har gjort att det är extremt mycket vatten och mycket svårfiskat. Det var kanske inget drömläge att åka till en av tjärnarna heller då termometern visade på dryga 25 grader och en klarblå himmel. Fisken är väl inte som aktivast vid de förhållandena.  

Vi kände båda pressen om att få fisk när en reporter och en fotograf betraktade oss, och dessutom visa upp våra tillkortakommanden i tryck. Efter att vi suttit och pratat en stund satte vi igång. Det var mycket sparsamt med vak men vi testade båda med torrfluga till en början. Jag är övertygad om att det skulle fungerat med lite mer tid, men varken Daniel eller jag ville göra detta till en bomtur så vi tacklade om till streamers. Fisken skulle dock fortfarande visa sig vara svårflörtad och fotografen var tvungen att avvika tidigare så nu började det bli allvar.  

Under tiden vi står och pratar smyger Daniel iväg längs stranden och lägger ut några kast i näckrosorna. Efter en stund meddelar han glatt att han har en fisk på. Jag tror att alla inblandade drog en lättnandens suck. Ett fiskereportage blir väl betydligt bättre om man kan visa upp en fisk. Det ska visa sig att det är en öring som tagit flugan. I den här värmen blir det ingen längre fajt och han kan snabbt landa fisken. Efter en snabb posering inför DD´s fotograf får den gå tillbaks.

Fotografen avviker och vi sätter oss i slogboden för att komma undan solen lite och prata vidare. Hela grejen känns nu ganska avslappnad och vi diskuterar fiske ur flera olika aspekter. Vi fokuserar framförallt på flugfiske då detta är det båda jag och Daniel främst ägnar oss åt. Efter en stund kapitulerar även vi inför värmen och beger oss hemåt. Det vart en trevlig eftermiddag och det ska bli spännande att läsa artikeln. I skrivande stund är det inte fastställt när den kommer publiceras, det kommer bli någon av de första dagarna i juli. Jag återkommer senare när jag vet mer exakt. Under tiden vi fiskade lämnade över kameran till DD´s reporter som tog några bilder. Så nu kommer några exklusiva ”behind the sceens”-bilder.










Foto: Mikael Eriksson DD

Kommentarer
Postat av: Micke

Snygga bilder....Nu kan Kola halvön slänga sig i väggen. Berättade du vem som lärt dig att flugfiska?:-)

2009-06-27 @ 23:07:21
Postat av: Honken

And now the student has become the master... eller vad är man bra brukar höra :) Nu är det hög tid att vi tar en tur snart eller vad säger du?

2009-06-28 @ 06:39:13
Postat av: Micke.S

Kul,ska be föräldrarna att hålla utkik efter detta reportage,själv har jag bt.Kul att det blev fisk när tidningen var på plats.

Vi hörs /Micke.S

2009-06-29 @ 09:20:33
URL: http://fiskeborlange.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0