Dålig säkerhet på Slotts

För ett tag sen var det ytterligare ett utsläpp av regnbåge från Slotts Lax. Förra vintern var det hela 230 ton som släpptes ut i Siljan. Från Lässtyrelsen menar man nu att det har gått hårt åt Siljansöringen. "Alla kanske inte kan se skillnad på en öring och en regnbåge" Kan man inte se den tydliga skillnaden ska man kanske inte fiska överhuvudtaget. Nu kräver man från Länsstyrelsen också att säkerheten måste ses över på Slotts anläggning. Från Slotts sida säger man att det inte är ett problem. Det är underligt att man från Slotts inte verkar bry sig. De odlar väl ändå fisken i ekonomiska syften eller har de så mycket fisk i kassarna att de släpper ut fisken av fri vilja.

Även om jag tror att de flesta kan se skillnad på en öring och en regnbåge så finns det andra problem. Dels tar det ett tag för regnbågen att bli förvildad och därmed kapabel till att på egen hand söka föda. Med de enorma mängder fisk blir det ökad konkurens om födan. Man får hoppas att de lyckas hålla fisken i sina kassar i fortsättningen.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Säkerligen ser Slotts ekonomisk vinning i detta på något vis. Någon form av kartellbildning har säkerligen bildats. De vinner på alla fiskekort eller liknande. Det är för jävligt att detta får hända två gånger inom 1 år.

2008-10-31 @ 22:19:02
URL: http://promisedland.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0