Snart står Sverige försvarslöst

Snart kan Sverige stå utan ett militärt förvar. I alla fall om om vänstern och miljöpartiet får som dom vill. I ett budgetförslag vill man halvera den organisation som redan är hårt åderlåten. Genomför man detta kommer Sverige stå utan ett militärt försvar, det enda som kommer att återstå är ett paradförband som endast kommer att kunna ha ett symboliskt värde. För att att ta ett exempel kommer vi ha 1/3 Haubitsbataljon. För att visualisera detta så innebär det 3 st kanoner, detta kan jämföras med våra grannar Finland som har 700.  Att ha 3 kanoner är endast skrattretande, men bakom Göran Perssons ordridåer kan vänstern och miljöpartiet slakta försvaret i fred.
Aldrig tidare har vänstern fått vara med och besluta i nationella säkerhetsfrågor... undra varför?

Att det förnärvarande inte finns några reella militära hot mot Sverige kan nog de flesta hålla med om. Men hur länge kommer det tillståndet att vara? Genom världshistorien har konflikter stora som små blossat upp och utvecklats till krig under en mycket kort tid. "[...]Vi kommer veta långt i förväg[...]" säger man. Naturligtvis kommer vi inte att stå ovetande om oroligheter i ovärlden men det stora frågan är väl om vi hinner öka vår förmåga att möta ett militärt hot eller en omfattande terroraktion. Att öka förmågan innebär att rekrytera och utbilda personal, materiel måste finnas - köpas in eller tillverkas. Med den genomförda bantningen kommer det inte finnas tillräckligt med stamanställd personal och kompetens för att klara detta. Regeringens målsättning är att klara detta på 10 år så det gäller verkligen att få underrättelser i tid.  

Den svenska försvarspolitiken går idag ut på att hävda svenska intressen utomlands, vi ska finnas med trupp på de platser där oroligheterna finns. Att svensk trupp finns utomlads och blandar sig i kommer i förlängningen sätta Sverige på kartan som en motståndare till olika fraktioner som med terror vill hävda sina intressen. Inom en kort framtid vill men använda svensk trupp i fredsframtvingande uppdrag. Det är väl i sak inte fel men kommer en svensk opinion reagera när tjugoåriga killar och tjejer kommer hem i svarta plastsäckar? Har våra folkvalda förstått skillnaden melllan fredsframtvingande och fredsbevarande? 

Hur länge ska vänstern och miljöpartiet med Lars Ohly i speten få hålla på?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0